preskoči na sadržaj

Osnovna škola Većeslava Holjevca Zagreb

 

 

ŠKOLSKI  KURIKUL  2020./2021.

 

 Osnovna škola Većeslava Holjevca školskim kurikulom utvrđuje primarno dugoročni i kratkoročni plan i program izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti, a sekundarno i ostale oblike nastave – dodatnu i dopunsku nastavu te nastavu izbornih predmeta, ali i druge odgojno-obrazovne aktivnosti, programe i projekte škole.

 

Školski kurikul utvrđuje:

 • aktivnost, program, projekt
 • ciljeve aktivnosti, programa, projekta
 • namjenu aktivnosti, programa, projekta
 • način realizacije aktivnosti, programa, projekta
 • vremenik aktivnosti, programa, projekta.

  Ciljevi i zadaće školskog kurikuluma jesu:

 • osigurati sustavan način učenja o svijetu, prirodi, društvu, ljudskim dostignućima, o sebi i drugima;
 • poticati i kontinuirano unaprjeđivati intelektualni, tjelesni, estetski, društveni, moralni i duhovni razvoj učenika, u skladu s njegovim sposobnostima i sklonostima;
 • stvoriti uvjete da svako dijete uči i bude uspješno;
 • osposobiti učenike za učenje, naučiti ih kako učiti i pomoći im u učenju;
 • pripremiti učenike za mogućnost iskušenja koja ih čekaju u životu;
 • poučiti učenike vrijednostima dostojnih čovjeka;
 • uključivanje obitelji i zajednice u proces poučavanja i učenja;
 • pozitivno školsko ozračje kojemu je zadaća prilagođavanje različitim potrebama učenika, ono sadrži sve odgojne elemente koji odražavaju samostalnost, kooperativno učenje, interakciju s materijalima, rad u grupi, paru i individualno, a uključuje i brigu o estetskom uređenju prostora unutar i izvan škole.

SADRŽAJ:

             ŠKOLSKI KURIKUL 2020./2021.

ZAKLJUČNA RIJEČ

Školski kurikul odnosi se prvenstveno na detaljan plan izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti (izvanučionična nastava) koji smo za Vas i pripremili.

Osim tih planova školski kurikul sadrži i plan izvođenja dodatne, dopunske i izborne nastave. S obzirom na zakonsku odredbu provedbe preventivnih programa - zdravstvenog odgoja i građanskog odgoja i obrazovanja  donosimo Vam i plan izvođenja tih programa, ali i ostalih posebnih programa i projekata Škole.

Školski kurikul je dokument koji se neprestano nadograđuje i proširuje, zbog čega ova inačica plana i nije konačna, nego je sklona izmjenama, a i ovisna je o mogućnostima realizacije plana.

Tijekom školske godine realizacije planova (opis događanja i fotografije) bit će pravovremeno objavljene u obavijestima odnosno novostima na web-stranici Škole.

Školski kurikul koji smo izradili sadrži kako je već navedeno opće planove ostalih odgojno-obrazovnih oblika rada: dodatne i dopunske nastave, izvannastavne aktivnosti te izvanškolske (terenske) aktivnosti kao i preventivne i posebne programe i projekte škole, koji će s vremenom postati specifičniji, poglavito kada na snagu stupi Nacionalni okvirni kurikul.

Nadamo se da će Vam naš Školski kurikul omogućiti uvid u kvalitetu našeg neposrednog rada i stvaralaštva kojeg smo s tom namjerom oplemenili fotografijama naših učenika i njihovih radova.

U skladu sa zakonskim odredbama Školski kurikul Škole  je objavljen na našoj web-stranici, kako je i propisano, radi dostupnosti roditeljima, učenicima i svim zainteresiranima sudionicima odgojno-obrazovnog sustava.

 


Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

RASPORED SATI

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 8. 2015.

Ukupno: 244934
Ovaj mjesec: 6500
Ovaj tjedan: 257
Danas: 38
CMS za škole logo
Osnovna škola Većeslava Holjevca Zagreb / Siget 23, HR-10000 Zagreb / os-vholjevca-zg.skole.hr / ured@os-vholjevca-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju