2020-04-18 17:57:33

Terenska nastava – subota, 18. travnja – nadoknada

U subotu, 18. travnja, učenici OŠ Većeslava Holjevca svoju su nadoknadu nastave odlučili provesti na potpuno drugačiji način – virtualnim obilaženjem poznatih muzeja, uživanjem u kazališnim predstavama te razgledavanjem poznatih kulturnih središta.

 

Učenici su prvih razreda, uz vodstvo učiteljica, saznali kako izgleda svijet Stonoge Goge u Gradskom kazalištu lutaka, i to ni manje ni više, nego u Splitu! No, nisu oni jedini koji su putovali u sunčani Split u Gradsko kazalište lutaka kako bi pogledali predstavu. Na tom su im se putovanju pridružili i učenici 3.a i 3.c razreda, uz svoje učiteljice, kojima je dan uljepšao Grga Čvarak. Dok su prvašići te dio trećih razreda uživali u morskome zraku, 3. b razred je otišao korak dalje te je s učiteljicom posjetio grad svjetlosti – Pariz. Budući da su kazališta lutaka iznimno zanimljiva, njihove su predstave poželjeli pogledati i drugaši. Njihove su ih učiteljice odvele u Zagrebačko kazalište lutaka na predstavu Čarobna frula.

Za razliku od prvaša, drugaša i trećaša koji su gledali lutkarske predstave, četvrtaši su se sakrili u šumarak skriveni te su odlučili pogledati čuvene crtane filmove u proizvodnji Zagrebačke škole crtanog filma – Leteće medvjediće te su odletjeli u bezbrižan svijet.

No, nismo mi samo gledali predstave i crtane filmove. Učenici petog, šestog i sedmog razreda zajedno su sa svojim učiteljima posjetili razne muzeje, a osmaši su se ipak opredijelili za kazališnu predstavu.

Dok su petaši uživali u posjetu najvećoj hrvatskoj sakralnoj građevini, Zagrebačkoj katedrali kako bi više naučili o njoj te o njenoj arhitekturi, u sklopu čega su posjetili i Muzej bl. Alojzija Stepnica, šestaši su odlučili otputovati nešto dalje kako bi posjetili jedan od najneobičnijih muzeja u Europi na čijim zidovima rastu kolačići. Govorimo dakako o Dalijevu muzeju u Španjolskoj.

Sedmaši su pak proučavali rimsku povijest uživajući u posjetu Arheološkom muzeju Naroni u Vidu, u neposrednoj blizini Metkovića. Tamo su naučili mnogo o arheološkim nalazima od kraja 3. st. pr. Kr. pa sve do 15. st. po. Kr.

Za kraj, osmaši u Gradskom kazalištu Trešnja promišljaju o tome Kako nastaje kazališna predstava, u čemu će se zasigurno okušati jednom kada se vrate u klupe.

Želimo svima ugodan vikend jer je nama itekako bio!


Osnovna škola Većeslava Holjevca Zagreb