preskoči na sadržaj

Osnovna škola Većeslava Holjevca Zagreb

Login
Kalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Anketa
Što više voliš jesti?Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
 
 
                                                                                        

 

 

Božić i Nova godina- 2. videokonferencija

 

Božićni običaji u prošlosti i danas - to je bila tema naše 2. videokonferencije održane 19. 12. 2017. u 10.30h. Sve je bilo spremno! Kamere, računalo,  igrokaz, scenografija, petaši i šestaši koji su odlično uvježbali  svoje uloge kako bi našim prijateljima, iz škola zemalja  partnera, vjerno prikazali naše običaje.

Bilo je tu slame, žitarica u drvenoj posudi sa svijećom, panjeva,  kamina, borovih grana, papirnatog cvijeća, narodnih nošnji, okićeni bor. Odlično uvježban igrokaz na engleskom jeziku, božićne i novogodišnje pjesme, a onda nepredvidivi događaj: Internet u prekidu! Nemogućnost virtualnog druženja! Jedino što smo mogli bilo je snimiti svoje učenike u njihovoj uspješnoj izvedbi i naknadno pokazati našim partnerima.

Da bismo osjetili duh prošlosti, počastili smo se jednom orehnjačom koju su napravile vrijedne i spretne ruke moje mam. Pohvala kolegicama Aniti, Višnji, Sanji, kolegama Filipu, Mati te ravnatelju Slavenu na uspješnoj pripremi programa i organizacije  za božićnu i novogodišnju videokonferenciju te  naravno našim zvijezdama iz petih i šestih razreda.

Našu drugu videokonferenciju možete pogledati na ovoj poveznici:
 

https://www.youtube.com/watch?v=AChGZopcwec


Erasmus+ videokonferencija

Pogledajte videokonferenciju u sklopu Erasmus+ projekta, održanu 14. 11. 2017. Naši učenici predstavili su svoju školu učenicima iz Španjolske, Francuske, Poljske i Italije. Zatim su komentirali rezultate ankete na temu „europski građanin“.

Poveznica:

https://youtu.be/QOl8X_HNcZc

 


NAŠA ŠKOLA:  Veceslav Holjevac Primary School


Prikaz rezultata ankete

Profesori Iva Burazin i Filip Potočki  osmislili su  kako na  što zanimljiviji i prikladniji način prikazati rezultate  učeničke ankete o osobinama europskog građanina. To  su na kreativan način realizirali učenici petih razreda uključeni u izvannastavnu aktivnost Vizualno programiranje.

Riječi kojima su opisali europskog građanina stavili su u oblačiće, a ostalih 9 pitanja i odgovora prikazali su s pomoću dijagrama i postotaka kako bi bili čitljivi svim našim učenicima, i onima najmlađima.

Bravo za petaše i njihove profesore.


Prva videokonferencija

 

Skupina učenika petih i šestih razreda naše škole 14. 11. 2017. od 10.00 do 11.00 sati virtualno se družila s učenicima zemalja sudionica projekta Europska škola za novog građanina,  Erasmus+.  

Učenicima iz Italije, Španjolske, Poljske i Francuske predstavili su svoju školu  i  rezultate ankete vezane uz Europsku uniju i njezine posebnosti.

Naši učenici žele biti u EU koja gradi mir, žele slobodno putovati i raditi u drugim zemljama.
Žele izražavati svoje mišljenje, imati nove mogućnosti izbora.

Oni žele pokazati poštovanje prema drugima, osjećati slobodu, ljubav, razumijevanje i toleranciju.
Žele jednaka prava za sve i smatraju da velika zajednica ima puno više prednosti nego nedostataka.

 

Već se osjećaju europskim građanima i raduju se daljnjem upoznavanju posebnosti EU-a.

Pohvala našim učenicima i njihovim učiteljima koji su ih pripremali (Aniti  Kiš, Višnji Grahovac, Ivi Burazin, Sanji Garašić Burić i Filipu Potočkom).

Koordinatorica, Tatjana Vugriniček Dobrijević.


VIDEO: Erasmus + 2017.-2020.

Europska škola za novog građanina novi je projekt Erasmus+ strateško partnerstvo- KA2  u kojem će naša škola sudjelovati od 2017. do 2020. godine.  

Nosioc projekta je talijanska škola L' istituto Comprensivo di Paliano.  U projektu sudjeluju  Ecole Jules Ferry, Ecole elementaire d'Ecques iz Francuske, Szkola Podstawowa nr. 123 iz Poljske, Maestraplacida iz Španjolske i Istituto di istruzione superiore Liceo classico Dante Alighieri di Anagni iz Italije. Službeni jezik projekta je engleski.

Tema i sadržaj projekta osmišljeni su kako bismo stvorili svjesnog i odgovorog građanina Europske unije. Učenici će razvijati vještine  i kompetencije kroz digitalni svijet, izgrađivat će svoj identitet  i uočavati da postoje kulturne razlike koje nam omogućuju napredak u jačanju identiteta i spoznaju da prihvaćanjem različitosti učimo jedni o drugima  i ostvarujemo zajedničke ciljeve.

Na pripremni sastanak u Italiju, u Paliano, od 2. do 6. 10. 2017.  ići će učiteljica matematike Andreja Herceg  i učiteljica (koordinatorica  projekta) Tatjana Vugriniček Dobrijević.

 
 

Zajedno u izazovima – Europska škola za novog građanina

 

Kolegica Andreja Herceg i ja vratile smo se iz Italije gdje smo vrijeme  provodile u timskom radnom ozračju s kolegama europskih škola.

Vratile smo se i, bez predaha zajedno s našim kolegama, prionule poslu.

 

Cilj projekta je da naši učenici nauče što je Europska unija i što znači biti europski građanin.

 

Kao sudionici projekta naši će učenici sudjelovati u niz aktivnosti.

Od 16.10.  učenici su na satovima Informatike ispunjavali online anketu u kojoj su trebali izraziti svoje mišljenje o Europskoj uniji i o tome kako je oni doživljavaju.

VIDEOZAPIS:ANKETA

Jedan od zadataka je snimiti videozapis kojim ćemo predstaviti svoju školu. Videozapis će biti snimljen na hrvatskom jeziku, a prijevod će biti na engleskom jeziku. Cilj je da učenici drugih škola slušno  prepoznaju naš jezik.

 

Nakon obrade ankete naši će učenici svoje rezultate, putem videokonferencije  14. 11. 2017., predstaviti učenicima ostalih škola zemalja sudionica. Pripremit će i prezentaciju na engleskom jeziku  o našoj školi.

 

U drugom dijelu polugodišta učenici svih škola osmislit će pitanja za novu anketu namijenjenu učenicima, djelatnicima, roditeljima, susjedima i članovima lokalne zajednice.

Učenici će postavljati pitanja o institucijama i simbolima Europske unije, povijesti  te važnim osobama Europske unije, kulturi i geografiji.

 

Svaka škola treba odabrati tri najzanimljivija  pitanja za određenu temu. Naša tema su simboli EU-a. Tri pitanja svake škole činit će anketu od 21 pitanja na koja će odgovarati škole zemalja sudionica projekta. Cilj je da svaka škola anketira 200 osoba.

Sve detaljne informacije učenici će dobiti na satovima Informatike.

 

Naša druga videokonferencija s učenicima drugih škola bit će 19.12.2017. na temu Božić i Nova godina. Svaka će škola pripremiti kratki program  u trajanju od 5 minuta.

 

20. 2. 2018. održat ćemo treću videokonferenciju na temu fašnika i naših narodnih običaja.

 

Tijekom veljače naši će učenici anketirati druge učenike i djelatnike škole, svoje roditelje i susjede te članove lokalne zajednice.

Nakon obrade ankete napravit ćemo videozapis u trajanju od minute i pol na hrvatskom jeziku s prijevodom na engleskom vezan uz sadržaj ankete.

Taj videozapis odnijet ćemo u Španjolsku, od 9.4. do 14. 4. 2018., gdje će se održati prvi susret predstavnika učenika svih zemalja sudionica projekta. Učenici će imati priliku upoznati svoje  do tada virtualne prijatelje. 

 

Budite otvoreni i prihvatite nove izazove!

 

Koordinatorica projekta, Tatjana Vugriniček Dobrijević.

 

 
preskoči na navigaciju