preskoči na sadržaj

Osnovna škola Većeslava Holjevca Zagreb

 > O školi  > Knjižnica  > Projekti
 

SPAN d.o.o. darovao nam je i prijenosno računalo

Autor: Jasna Šojer, 28. 5. 2014. 14:37

Da se uloženi trud na kraju isplati, shvatili su članovi eTwinning grupe kada su doznali da su osvojili jednu od nagrada na natjecanju Kako bismo željeli živjeti u Europi. 
Novo iznenađenje bilo je prijenosno računalo koje je knjižnici i eTwinning grupi za postignut uspjeh darovala tvrtka SPAN d.o.o. i gospodin Nikola Dujmović. Koliko je važno rano stjecanje digitalnih kompetencija, SPANU-u kao vodećoj tvrtki za projektiranje i izgradnju informacijskih sustava dobro je poznato. Danas, učenicima je računalo uglavnom zabava, no ako je mudro usmjerena, sutra im to može biti životni poziv. Učiti za život, može se i kroz igru, jer igra je pokretač svake kreativnosti.

 

 


 

Još jedna zabavna godina s Vodičem za odrastanje
 
Iza nas je još jedna godina projekta naše knjižnice Vodič za odrastanje. I ove godine bilo je puno smijeha i zabave, no i ozbiljnog rada na samopouzdanju, socijalnim i emocionalnim vještinama, učili smo kako uz pomoć vrlina izgraditi svoj karakter, i kako se nositi sa svojim manama, kako se oduprijeti potrebi da etiketiramo druge, razmišljamo u stereotipima i odupremo se predrasudama. Radionice je i ove godine ovjekovječila HTV i mogu se vidjeti u emisijama na zahtjev.
 
A koliko je bilo zabavno, procijenite sami!
 

S eTwinningom do prve europske nagrade

 
Prva godina u eTwinningu naprosto je proletjela. Radionice, videokonferencije, web-alati, profil, chatovi, blogovi, forumi, trebalo je sve to svladati i naučiti. K tomu, i sudjelovanje u europskom natjecanju na temu Škola budućnosti za koje smo morali svladati oluju ideja, osmisliti scenografiju, naučiti tehnike snimanja i montaže, No vrijedilo je. European Award 2014 koju smo dobili zajedno s našim europskim partnerima lijepa je nagrada za sav trud.
 
Intervju s profesorima iz Njemačke i Turske
 
Lijepo iznenađenje u prvoj eTwinning godini bio je i posjet profesorica Elke Kirtz iz Njemačke i Zeynep Kara iz Turske koje su provele nekoliko dana u Zagrebu, posjetile školu, nazočile radionici  i dale intervju našim učenicima. Intervju su vodili i snimali članovi eTwinning grupe.
 
link
 

2. Projekt: Bibliovodič za tinejdžere

3.  eTwinningom do EU prijatelja

 

PROJEKTU BIBLIOVODIČ ZA TINEJDŽERE DONACIJE KNJIGA NAKLADE LJEVAK, ŠKOLSKE KNJIGE i PROFILA

Prekrasnim donacijama iznenadili su nas VIP, Hypo banka i Raiffeisen banka. Polaznici bibliovodiča razveselili su se njihovim darovima. Zahvaljujemo im od srca.

Od simpatičnog krojača Vendolina do Angelologije

 

 

 

 

 

 

 

 

Školska knjižnica naše škole obogaćena je knjigama iz donacije Naklade Ljevak, Školske knjige i Profila. Razveselile su nas knjige

 

 

 

 

 

 

 

za slobodno čitanje kojih nam najviše nedostaje poput Angelologije Danielle Trussoni, Bilješke jedne gimnazijalke Nade Mihelčić, kao i slikovnice o gospodinu Ku-Ku, simpatičnom krojaču Vendolinu, poslovima u staroj Grčkoj.

 

Za kreativnost dodatnih sadržaja pobrinula se izdavačka kuća Profil donacijom materijala za likovno izražavanje. Zahvaljujemo donatorima na vrijednom daru.

 

 

 

 

 

 

Voditeljice: Marina Gorupec i Jasna Šojer

 

Bibliovodič za tinejdžere zabavan je projekt čitanja, gledanja filmova, slušanja glazbe i dramskih radionica koji pomaže mladima da se lakše nose sa svijetom koji ih okružuje. Kako naći svoje mjesto u razredu, školi, društvu, riješiti sukob s vršnjacima, nositi se s problemima u obitelji, biti frajer ili geek, upucati se curi ili dečku… knjige nam mogu ponuditi odgovor jer njihovi junaci iskusili su sve što muči mlade.


Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

RASPORED SATI

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 8. 2015.

Ukupno: 244934
Ovaj mjesec: 6500
Ovaj tjedan: 257
Danas: 38
CMS za škole logo
Osnovna škola Većeslava Holjevca Zagreb / Siget 23, HR-10000 Zagreb / os-vholjevca-zg.skole.hr / ured@os-vholjevca-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju