preskoči na sadržaj

Osnovna škola Većeslava Holjevca Zagreb

Login
Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

RASPORED SATI

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 8. 2015.

Ukupno: 194487
Ovaj mjesec: 5844
Ovaj tjedan: 919
Danas: 180
Kako do nas?
Siget
 
Uz veliku Aveniju Dubrovnik, jednu od najprometnijih prometnica u Zagrebu, uz poznati Zagrebački velesajam smjestilo se naselje Siget. To je poveći gradski kvart pun nebodera i zabave. Danas bi se moglo reći da je to već mali grad jer se u njemu nalazi sve što čovjeku treba: škola, vrtić, kino, kafići, najmoderniji trgovački centar u kojem se može naći sve i svašta. Nekada je Siget bio privlačan zbog blizine grada, a opet je bio podalje od gradske buke. Sada je malo previše gužve pa ni vožnja biciklom nije više tako bezbrižna. Kao da nitko ne spava, ljudi se u bilo koje vrijeme kreću naseljem. Najveći problem je pronaći parkiralište zbog posjetitelja koji dolaze u trgovački centar ili na velesajam. Nekada Siget više sliči pravom gradu nego mirnom gradskom naselju. Dobro je prometno povezan sa ostalim dijelovima grada i do njih se vrlo brzo stigne.
Sigetu nedostaju parkovi koji bi svojim zelenilom uljepšali prostor, a djeca bi se imala gdje igrati i družiti. Siget nema ni svoju knjižnicu, nego bibliobus koji dolazi u naselje. U blizini Sigeta nalazi se jezero Bundek, do kojega se može prošetati i uživati u njegovoj ljepoti. Blizu je i rijeka Sava. Siget takav kakav je, meni je ipak drag.
                                                                                                                                     Hrvoje Živković, 6. c
 
 
Ja volim Siget. Najprije ga volim zato što u njemu živim od svoje druge godine života i jer u njemu odrastam.
Siget bih podijelio na “ dva dijela “. To su istočni i zapadni dio. Istočni dio je ispunjen zgradama raznih veličina i u njega ne odlazim prečesto. U tim zgradama se nalaze mnogobrojni kafići, frizerski saloni, kladionice, dućani za hranu i higijenu, igraonice, pizzerije i ... Avenue Mall. To je trgovački centar u kojem se nalaze dućani (uglavnom za obuću i odjeću) i mnoštvo kino-dvorana. Također se u istočnom dijelu Sigeta nalazi Brodarski institut, u kojem se proučavaju i projektiraju brodovi.
No ako nikad niste bili u Sigetu, nemojte misliti da tako izgleda i zapadni dio. Zapadni dio Sigeta je sasvim drugačiji od istočnog. On je prepun drveća i parkova, premda ima i nekih izuzetaka. Uz zgrade i šest visokih nebodera nalazi se jedna od najvećih zgrada u Zagrebu. Ta velika zgrada zove se Super Andrija. U njoj se također nalazi mnoštvo dućana. U zapadnom dijelu Sigeta nalazi se mnoštvo kuća. No ako se želite odmoriti od bučnih automobila, a ne želite otići iz Sigeta, preporučam vam Park mladenaca.
Park mladenaca je ujedno najhladniji dio Sigeta zato što ima mnogo drveća pa za vrijeme ljeta (ako ste u Sigetu) možete se otići rashladiti. U Sigetu ima mnogo igrališta pa se možete igrati s drugom djecom. Uz Avenue Mall u Sigetu se nalazi Velesajam. Velesajam je veliko mjesto gdje se organiziraju razni sajmovi. Uz dva vrtića u Sigetu se nalazi i škola. Škola u koju ja idem poznata je po tome što ima umjetnu travu koju dijeli s “NK Hrvatski dragovoljac“. Zbog svega što sam nabrojao, meni je Siget jedan od najljepših naselja u gradu Zagrebu.
                                                                                                                Borna Pavić, 6.bpreskoči na navigaciju