preskoči na sadržaj

Osnovna škola Većeslava Holjevca Zagreb

 > Naslovnica
vijesti

OBAVIJEST! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Slaven Staklenac, 13. 7. 2021. 11:22

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani učenici i roditelji,

tijekom ove školske godine nastava će biti organizirana na ovaj način:

1.,2.,3. razredi nastavu pohađaju uvijek u prijepodnevnoj smjeni. Dežurstvo za učenike koji koriste uslugu PB-a je organizirano od 7.00 sati.

Ulazak i izlazak iz  Škole odvijat će se zasebno za učenike a, b, c i d  razrednog odjela:

 • Učenici a razreda (1.a, 2.a, 3.a, 4.a, 5.a, 6.a, 7.a, 8.a) ulaze u Školu kroz desna školska vrata na glavnom ulazu.
 • Učenici b razreda (1.b, 2.b, 3.b, 4.b, 5.b, 6.b, 7.b, 8.b) ulaze u Školu kroz sjeverna vrata između dvorane i školske zgrade.
 • Učenici c razreda (1.c, 2.c, 3.c, 4.c, 5.c, 6.c, 7.c, 8.c) ulaze u Školu kroz lijeva školska vrata na glavnom ulazu.       
 • Učenici d razreda (1. d, 7.d) ulaze u Školu kroz južna vrata između dvorane i školske zgrade.

1. razredi ulaze u školu u 8.10 sati

2. razredi ulaze u školu u 8.20 sati

3. razredi ulaze u školu 7.50 sati

4. razredi ulaze u školu po rasporedu.

5. i 7. razredi s nastavom započinju  prijepodne od 8.00 sati te će prvog nastavnog dana imati nastavu do 5. sata (11,50).

6. i 8. razredi s nastavom započinju poslijepodne od 14 sati te će prvog nastavnog dana imati nastavu do 5. sata (17,50).

Učenici predmetne nastave u školu ulaze sa zaštitnom maskom te, u pratnji učitelja kojeg imaju 1. školski sat, odlaze u učionicu.

Turnusi se izmjenjuju svaki tjedan.

Protokol organizacije nastave u OŠ Većeslava Holjevca

Upute HZJZ

 [više]

Upisi u srednju školu – Zaključavanje liste prioriteta i potpisivanje prijavnica

Autor: Slaven Staklenac, 5. 7. 2021. 11:09

Dragi učenici i roditelji,

obavještavamo Vas da 7.7.2021. završava mogućnost odabira srednjoškolskih programa preko sustava upisi.hr kada će se svim kandidatima zaključati lista odabranih programa.

Istog dana, 7.7.2021., od podneva moguće je preuzeti Prijavnice – obrazac koji sadrži konačnu listu prijavljenih programa.

Učenik može sam dohvatiti prijavnicu sa svog sučelja iz sustava upisi.hr. Nakon što su učenik i roditelj/skrbnik ispisali i vlastoručno potpisali prijavnicu čime potvrđuju listu prioriteta, prijavnica se dostavlja razrednici putem elektroničke pošte (skenirati/slikati potpisanu prijavnicu i poslati).

Prijavnice potpisuju i učenik i roditelj/skrbnik!

Prijavnice je potrebno dostaviti razrednicama što prije, a zaključno do 9.7. putem elektroničke pošte.

Po primitku potpisane prijavnice , razrednice će u sustavu označiti da su zadovoljeni potrebni preduvjeti odabira obrazovnih programa, te se učenici smještaju na konačne ljestvice poretka obrazovnih programa (konačne ljestvice objavit će se 10.7.).

Učenici i roditelji koji nisu u mogućnosti samostalno ispisati i poslati potpisanu prijavnicu, mogu doći to učiniti u školu u četvrtak, 8.7. u 10,00. sati.

Učenici koji ne dostave prijavnice ispravno i na vrijeme razrednicama, neće imati zadovoljene preduvjete za ostvarivanje prava upisa u srednjoškolske programe!

 [više]

UDŽBENICI Vijest ima dokument u privitku

Autor: Slaven Staklenac, 28. 6. 2021. 08:35

 

 

 [više]

Upisi u srednje škole -početak prijava obrazovnih programa

Autor: Filip Potočki, 24. 6. 2021. 17:08

Dragi učenici i roditelji,

dana 25. lipnja 2021. godine započinju prijave obrazovnih programa u sustavu Upisi.hr. Prijave obrazovnih programa započet će od 12:00 sati, a ogledne ljestvice poretka bit će vidljive nakon 22:00 sata istoga dana. 

Obrazovni programi će se moći prijavljivati sve do 7. srpnja 2021. uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 28. lipnja 2021.

 [više]

ČESTITAMO!

Autor: Slaven Staklenac, 18. 6. 2021. 11:32

 [više]

Najčitateljica Knjižnice Novi Zagreb

Autor: Slaven Staklenac, 11. 6. 2021. 09:52

Dvadesetu godinu zaredom Knjižnice grada Zagreba organiziraju izbor za «Najčitatelja godine». Cilj projekta je poticanje zanimanja za knjigu i čitanje kod djece starije školske dobi (od šestog do osmog razreda osnovne škole).
Projekt kojim se kod djece i mladih potiče navika dolaska u knjižnicu i čitanja s voljom i užitkom pobudio je, u proteklom razdoblju, interes medija i društva, obogatio knjižne fondove, te ojačao zanimanje za knjigu među korisnicima tinejdžerske dobi.
Način provođenja:
Prema statistici posudbe, svaka knjižnica u mreži KGZ-a utvrđuje identitet člana koji je u protekloj godini posudio najveći broj knjiga.
To je ujedno i dijete koje su knjižničari zapazili kao marljivog i vrijednog člana koji puno čita, razgovara o knjigama, traži savjet pri izboru naslova, rado dolazi u knjižnicu i na vrijeme vraća posuđene knjige.
Svaka knjižnica imenuje svoga pobjednika, a potom o njemu izrađuje i u svome prostoru izlaže info plakat. Pobjednici iz svih knjižnica čine top listu, a na vrhu je "Najčitatelj godine" u mreži Knjižnica grada Zagreba.
Prvi "najčitatelj" izabran je 2001. godine.

Prema statistici posudbe, pobjednica za 2020. godinu je ENA PEKERA učenica 6.c razreda OŠ Većeslava Holjevca.

 [više]

ODMORKO! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Milan Derdić, 10. 6. 2021. 10:49

 [više]

53. nam je godina već!

Autor: Dorotea Prenner, 4. 6. 2021. 11:36

Ove smo godine odlučili obilježiti 53. Dan škole pjesmom i plesom, stoga smo snimili drugu po redu virtualnu priredbu kojom želimo svima pokazati koliko nam je stalo do škole.

 

Klikom na POVEZNICU zakoračite u naš svijet i proslavite s nama naš dan!

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Slaven Staklenac, 2. 6. 2021. 20:12

Drage učenice i dragi učenici, poštovani roditelji/skrbnici,

podsjećamo sve roditelje/skrbnike da se sukladno  14., stavku 7. Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o načinima, postupcima i elementima vrednovanja za učenike u osnovnim i srednjim školama, u posljednja dva tjedna nastave ne održavaju razredne i predmetne informacije za roditelje/skrbnike.

 [više]

PLJESAK NAJBOLJIMA!

Autor: Slaven Staklenac, 2. 6. 2021. 10:45

Danas smo nagradili  učenike i mentore koji su sudjelovali na državnim natjecanjima...

Debata: Barbara Bakić, Zara Lugar, Astrid Silla i mentor Mate Milas

Francuski jezik: Nevija Rubil i mentorica Ema Pongrašić

Informatika: Niko Jan Mišić i mentor Filip Potočki

 [više]

SRETAN ROĐENDAN!

Autor: Andrea Sekulić, 1. 6. 2021. 14:10

 [više]

RECIKLIRAJ I PONOVNO UPOTRIJEBI !

Autor: Slaven Staklenac, 30. 5. 2021. 10:51

Plastiku je potrebno reducirati i reciklirati, a to možemo učiniti na dva načina odvojiti u posebne spremnike  za reciklažu plastike ili biti kreativni i načiniti od nje zanimljive i korisne predmete! Naša mala eko-skupina u kojoj sudjeluju učenici petih razreda odlučila je iskoristiti staru plastičnu ambalažu i pretvoriti je u lončanice za biljke. Tijekom ove aktivnosti učenici su samostalno izradili posude i presadili biljke koje krase školski interijer.

Lidija Šanje, učiteljica biologije i kemije 

 
 [više]

Idemo u srednju! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Darija Štiber, 25. 5. 2021. 09:26

Dragi učenici i roditelji,

Obavještavamo Vas da je donesena Odluka o upisima učenika u srednje škole za školsku godinu 2021./2022. Odluku možete pogledati na poveznici https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2021_05_55_1107.html

Od dana 24.5.2021. moguće su prijave učenika u sustav NISpuSŠ na stranici www.upisi.hr

Pri prvoj prijavi potrebno je unijeti korisničko ime i lozinku dobivenu u osnovnoj školi (jednako kao i za e-dnevnik ), nakon čega je moguće unijeti broj mobitela na koji kandidat želi dobiti SMS s PIN-om. Nakon što zaprimi PIN, kandidat pri svakoj sljedećoj prijavi u sustav unosi korisničko ime, lozinku i PIN. Po uspješnoj prijavi u sustav moguće je pregledati osobne podatke i ocjene, a nakon što se iz e-Matice prenesu i rezultati natjecanja, bit će moguće pregledati i te podatke. 

Za sada se učenici trebaju samo prijaviti te provjeriti svoje podatke. Ako uoče neku nepravilnost neka se što prije jave svojim razrednicama ili stručnim suradnicama Škole. Odabir željenih srednjoškolskih programa bit će moguć od 25.6.2021.

Na portalu www.upisi.hr dostupne su sve aktualne informacije za upise u srednje škole, kao i brošure u kojima možete pronaći sve potrebne informacije.

VAŽNO! – Iskazivanje interesa za upis u razredne odjele za sportaše

Svi kandidati koji su zainteresirani za upis u razredne odjele za sportaše moraju iskazati svoj interes za upis u razredne odjele za sportaše kroz sustav NISpuSŠ na kartici “Moji podaci” od 24. do 31. svibnja 2021. godine. Na navedenoj kartici kandidati upisuju sport kojim se bave, naziv kluba i mjesto u kojem se nalazi klub. Obavezno nakon unosa navedenih podataka, svoj odabir trebaju potvrditi na gumbu Spremi promjene koji se nalazi pri dnu stranice. 

Kandidati moraju poštovati rokove prijave u sustav kako bi se našli na rang-listama nacionalnih sportskih saveza i kako bi se mogli prijaviti u programe obrazovanja koji se odnose na razredne odjele za sportaše, kako u ljetnome tako i u jesenskom upisnom roku.

Sukladno članku 14. Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole, pravo prijave za upis u razredne odjele za sportaše ima kandidat koji je uvršten na rang listu određenoga nacionalnoga sportskoga saveza. Nacionalni sportski savezi provode rangiranje prijavljenih kandidata na temelju kriterija sportske uspješnosti. Kriterije sportske uspješnosti za svaki pojedini sport autonomno utvrđuju odgovarajući nacionalni sportski savezi te ih objavljuju na svojim mrežnim stranicama i dostavljaju Središnjem državnom uredu za šport.

 

Publikacija: Idemo u srednju!

Publikacija_umjetničke_sportaš!

Publikacija_učenici_s_teškoćama_u_razvoju.

 

 [više]

Prvi smo!!!

Autor: Slaven Staklenac, 16. 5. 2021. 14:16

Naš tim „Holjevac 1“ pobijedio je na državnom natjecanju u debati održanom od 13. do 15. svibnja 2021.

Članovi tima su Barbara Bakić, Zara Lugar i Astrid Silla, učenice 8.b razreda.

Barbara Bakić proglašena je pojedinačno najboljom debatanticom na državnom natjecanju.

 

 

Prva dva dana natjecanja naš tim je imao sve četiri pobjede. Dvije debate bile su na zadanu tezu: „Treba ograničiti broj mandata za sve političke i javne funkcije“ te su dvije debate bile na „ad hoc“ teze (na licu mjesta).

Pobjedama su se plasirale u polufinale, gdje su bile još dvije ekipe iz Splita i tim iz zagrebačke Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića.

U polufinalu i finalu se ponovo debatiralo na zadanu tezu o politici.

U finalu su debatirale protiv tima iz škole Silvija Strahimira Kranjčevića, pobijedile i osvojile prvo mjesto u državi.

Čestitamo učenicama i njihovom mentoru prof. Mati Milasu!

 

 

 [više]

🌹

Autor: Slaven Staklenac, 9. 5. 2021. 10:14

 [više]

Iskustvom i znanjem do jednakosti

Autor: Darija Štiber, 28. 4. 2021. 20:35

U sklopu projekta "Iskustvom i znanjem do jednakosti", a kojeg u suradnji sa školama provodi Savez SUMSI, za učenike 7. razreda naše škole održana je edukativna radionica. Cilj je upoznati učenike s pojmom invaliditeta, osvijestiti poteškoće na koje nailaze osobe s invaliditetom ali i potaknuti  sve sudionike na ravnopravno i adekvatno ponašanje i odnošenje prema osobama s invaliditetom.

Radionicu za učenike je održao gospodin Denis Marijon koji je stručnim znanjima ali i osobnim iskustvom učenicima približio svakodnevni život osoba s invaliditetom te odgovorio na sva pitanja koja su zanimala učenike.
 
Zahvaljujemo našem gostu na posjeti!
 [više]

Državno natjecanje iz francuskog jezika

Autor: Ema Pongrašić Plehan, 14. 4. 2021. 08:46

Ponosni smo što možemo reći da se Nevija Rubil, učenica našeg 8.b razreda, plasirala na državno natjecanje iz francuskog jezika!

Natjecanje će se održati 22. i 23. travnja, u virtualnom okruženju.
Neviji čestitamo i želimo joj uspješnu završnicu natjecanja! Félicitations!
 [više]

Plasirali smo se na državno natjecanje iz debate

Autor: Mate Milas, 14. 4. 2021. 08:12

Na županijskom natjecanju u debati održanom 12. i 13. ožujka sudjelovala su naša tri debatna tima iz 8.b razreda:

 • Holjevac 1 (Barbara Bakić – Zara Lugar – Astrid Silla)
 • Holjevac 2 (Franciska Jakobović – Jakov Benaković – Korana Pall)
 • Holjevac 3 (Matej Prpić – Roza Gašpić – Marta Keran).

Teza debate bila je: „Profesionalni sport ne bi trebalo financirati iz državnog proračuna“. Osim toga, četiri kola bila su na teze koje se dobivaju na licu mjesta (ad hoc) i za koje se tim priprema sat vremena prije rasprave. Debata se održavala preko programa Zoom.

Naši timovi Holjevac 2/3 imali su po tri pobjede i tri poraza, a tim Holejvac 1 imao je četiri pobjede i dva poraza te se plasirao na državno natjecanje.

 [više]

Državno natjecanje iz informatike

Autor: Filip Potočki, 1. 4. 2021. 14:12

Nakon dugotrajnog rada na aplikaciji, naš učenik Niko Jan Mišić se plasirao na državno natjecanje iz informatike u kategoriji Razvoj softvera. Niko je osmislio i napravio web aplikaciju e-Ispričnice koristeći HTML/CSS i PHP/MySql. Ideja je bila osmisliti sustav za upravljanje izostancima i ispričnicama. Čestitamo Niki i želimo mu puno uspjeha na državnoj razini natjecanja!

 [više]

MJESEC FRANKOFONIJE

Autor: Ema Pongrašić Plehan, 1. 4. 2021. 07:02

 
 
Možda ste znali, a možda niste - iza nas je još jedan mjesec frankofonije. Iako ga ove godine nismo uspjeli obilježiti našom tradicionalnom priredbom, to ne znači da nismo bili marljivi!
 
 
 
 
U utorak 16. ožujka, čak jedanaest učenika 8.b razreda bilo je pozvano na sudjelovanje na županijskom natjecanju iz francuskog jezika te su ostvarili izvrsne rezultate!
Nakon natjecanja, protekle dvije subote, 20. i 27. ožujka, proveden je međunarodni ispit poznavanja francuskog jezika DELF, a iz naše su škole navedeni ispit polagala čak 43 učenika šestih, sedmih i osmih razreda. Iako rezultate još ne znamo, vjerujemo da su bili vrlo uspješni!
U mjesecu ožujku također je dovršen veliki razredni projekt učenika 7.b razreda koji su, sa svojom lektoricom francuskog jezika Blandine Lamoitte, osmislili, oslikali i odglumili svoje "kamishibai" predstave. Kamishibai je oblik japanskog kazališta i pripovijedanja, a kako to izgleda u rukama naših učenika možete pogledati na poveznici:
 [više]

Svjetski dan osoba s Down sindromom = Dan šarenih čarapa

Autor: Slaven Staklenac, 22. 3. 2021. 10:09

 [više]

Županijsko natjecanje iz kemije

Autor: Anamarija Paulik, 15. 3. 2021. 11:43

U četvrtak 11.3.2021. održalo se županijsko natjecanje iz kemije u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga na koje su se plasirale dvije naše učenice osmih razreda – Nevija Rubil i Roza Gašpić. Učenice su ušle na natjecanje osmijehom kojeg ni teški test nije mogao skinuti. Učenicama želimo sve najbolje na ovom natjecanju, ali i na mnogim natjecanjima na kojima sudjeluju.

 [više]

Nije teško biti eko!

Autor: Slaven Staklenac, 12. 3. 2021. 10:55

 

Učenici petih razreda koji sudjeluju u izvannastavnoj aktivnosti eko-skupine tijekom polugodišta marljivo prikupljaju plastične čepove i stare drvene olovke. Cilj naše skupine je poticati očuvanje prirode i razvijati ekološku svijest. Učenici su na kreativan način izradili mozaik s motivom sove pri čemu su kao materijal koristili stare plastične čepove. Samo jedan dio plastičnog materijala su iskoristili u kreativne svrhe dok je glavni cilj prikupiti što više čepova i priključiti se humanitarnoj akciji „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ kao pomoć Udruzi oboljelim od leukemije i limfoma. Brigu za okoliš i pojedinca treba promicati kao trajnu vrijednost i način življenja. 

 

Lidija Šanje, učiteljica Kemije i Biologije

 
 [više]

Dan ružičastih majica

Autor: Darija Štiber, 26. 2. 2021. 12:18

24.2.2021., obilježili smo Dan ružičastih majica – Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Učenici naše škole doprinijeli su održavanju ove manifestacije sudjelovanjem u zajedničkom ukrašavanju školskog prostora ispisujući poruke protiv nasilja, sudjelovanjem u aktivnostima na Satu razrednika te simbolično noseći ružičaste majice!
 
 
Cilj je obilježavanja Dana ružičastih majica bio potaknuti učenike na razmišljanje o učestalosti pojavljivanja vršnjačkog nasilja, osjećajima koji se pojavljuju kod zlostavljane djece, ali i skrenuti pozornost na moderan oblik vršnjačkog nasilja – nasilje putem interneta. Ovim putem još jednom želimo pozvati učenike i roditelje da prijave nasilje ukoliko ga uoče!
 
 [više]

Iskažimo ljubav plesom

Autor: Ružica Ivandić, 15. 2. 2021. 13:41

Učenici 3.c pod vodstvom učiteljice Tee Mikšec Valentinovo su obilježili likovnim radovima plesnih parova od žice.

 [više]

7.a Smogovci

Autor: Dorotea Prenner, 11. 2. 2021. 09:16

Učenici 7.a razreda jučer su, 10. veljače, utjelovili likove jednog od najznačajnijih zagrebačkih romana prošlog stoljeća. Željeli su prikazati kako 'su oni mali, ali su veliki, odnosno, hoću reći, nisu više mali, ali su dosta veliki da ne budu mali'.
 
Pogađate, radi se o Smogovcima. 
 
 

Tko je fantom, kako je otkriven te kako su braća Vrageci spasili kuću od rušenja, prikazali su u obliku informativne televizijske emisije. Na fotografiji u prilogu pogledajte kako su uz smijeh i zabavu odradili sat lektire. 

 [više]

„ SPUSTI SE! ZAŠTITI SE! DRŽI SE!“

Autor: Slaven Staklenac, 2. 2. 2021. 15:14

U utorak, 2. veljače  održane su dvije vježbe simulacije potresa i evakuacije u kojoj su sudjelovali svi učenici   i djelatnici škole.  U  10 sati i u 15 sati oglasila  se sirena koja je  simulirala potres u trajanju od 15 sekundi. 

Učenici i učitelji pratili su naučena pravila i uspješno odradili vježbu.

 

 [više]

Vježba simulacije i evakuacije

Autor: Slaven Staklenac, 19. 1. 2021. 09:52

U ponedjeljak, 18. siječnja  održana je vježba simulacije potresa i evakuacije u kojoj su sudjelovali svi učenici RN  i djelatnici škole.  U točno 10 sati oglasila  se sirena koja je  simulirala potres u trajanju od 15 sekundi.  Svi  učenici su se  sakrili pod klupe i zaštitili glavu rukama prateći 3 glavna pravila

 

                                   „ SPUSTI SE! ZAŠTITI SE! DRŽI SE!“

Nakon zvučnog signala  svi su organizirano  napustili zgradu škole. Trajanje vježbe evakuacije  uspješno je izvedeno unutar dvije minute. Na priloženim fotografijama možete vidjeti kako je vježba izgledala.

Dana 21.1.2021. održali smo nenajavljenu vježbu simulacije i evakuacije nakon potresa. Pohvale svim učenicima i djelatnicima na prikazanom. 

 

 [više]

Božićni poklon...

Autor: Slaven Staklenac, 22. 12. 2020. 12:22

Umjesto božićne priredbe, ove godine učenicima za božićni poklon  poklanjamo preobraženu školsku dvoranu. Dvorana koja je sudjelovala u stvaranju državnih prvaka, svojim će svježe obojenim zidovima, izbrušenim i lakiranim parketima te novim košarkaškim pločama i obručima omogućit sadašnjim i novim generacijama učenika da svakodnevno vježbaju te možda ostvare jednake rezultate kao i njihovi prethodnici.
Nadamo se da će učenici uživati u njoj jednako kao i do sada. 
 
ČESTIT BOŽIĆ I SRETNA NOVA GODINA!
 [više]

Državno natjecanje iz kemije

Autor: Slaven Staklenac, 9. 12. 2020. 10:27

U dugo iščekivanom nastavku natjecanja kemije od prošle školske godine pokazalo se da čak i ova nenadana situacija ne stoji na putu našim učenicima.

Na državnom natjecanju iz kemije za sedme razrede održanog 12.11.2020. sudjelovalo je 17 učenika Republike Hrvatske. 

 

S ponosom objavljujemo da je naša učenica osmih razreda Nevija Rubil ostvarila 4. mjesto. 

 

Učenica se prošle školske godine kao sedmašica plasirala na županijsko natjecanje na kojem je čak i pod ovakvim neobičnim uvjetima ostvarila plasman za državno natjecanje u kojem je ostvarila izvanredan rezultat.

Ponosni smo na učenicu i njenu mentoricu učiteljicu Anamariju Paulik i želimo im sreću u sljedećim natjecanjima.

 [više]

Moja akcija za Afriku

Autor: Vesna Slako, 9. 12. 2020. 10:17

U školi smo obrađivali tekst Juma i Dado koji me podsjetio na maminu priču o Africi, kumstvu i obrazovanju, te Mali dom za nezbrinutu djecu. Došla sam na ideju da ove blagdanske dane opet kupimo narukvice koje rade djeca u Africi i da ovaj put uključim i svoj 3.b razred.

 Uz maminu pomoć napravila sam plakat da upoznam razred s Malim domom. Kroz tjedan dana skupili smo 600 kuna za školovanje i obroke za nezbrinutu djecu u Malom domu. Mama je žurno novce poslala u Afriku, a oni su nam uz pomoć volontera poslali narukvice i pismo zahvale za uspomenu. Svi smo se veselili, a učiteljica je uslikala naše ruke s narukvicama.

Sama ne bih mogla toliko novaca skupiti, ali sa svojim razredom sam uspjela. Hvala mojoj učiteljici i razredu. Kada smo svi složni možemo napraviti čuda.

Luna Trošćan  3.b

 [više]

Večer matematike

Autor: Irena Volf, 9. 12. 2020. 10:15

Već tradicionalna Večer matematike 3.12.2020. održana je na drugačiji način  jer zbog epidemioloških mjera nismo se mogli okupiti svi zajedno u školi. Učiteljice su održale Večer matematike sa svojim razredima u učionici, a učenicima je putem aplikacije Microsoft Teams stavljeni zabavni zadaci koje su mogli igrati kod kuće sa svojim ukućanima. 

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Slaven Staklenac, 3. 12. 2020. 14:46

OŠ Većeslava Holjevca i socijalni dućan Siget,

zajedno u akciji…. Obogatimo Božićni stol!

16.12.2020. (SRIJEDA) i 17.12.2020. (ČETVRTAK) u našoj školi prikupljale su se donacije prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština za socijalni dućan Siget.

                                                                                     Hvala svima...

 [više]

Adventski kalendar

Autor: Andrea Sekulić, 2. 12. 2020. 10:56

Stigao je 1.12., a s njime i adventsko vrijeme. Kako bismo unijeli još više radosti i veselja u vaše domove, pripremili smo digitalni adventski kalendar. Pratite dane te svaki dan otvorite novi „prozorčić“. Čeka vas zabava, pjesma, ples i igra. Samo jedan klik na sljedeću poveznicu i krenite u adventsku avanturu.

 

https://www.thinglink.com/scene/1388485445838438401

 [više]

Dabar

Autor: Filip Potočki, 1. 12. 2020. 08:44

Dabar je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učenicima. Kroz rješavanje problemskih zadataka učenici se potiču na razmišljanje i logičko zaključivanje analizirajući problem i pronalazeći rješenje. Natjecanje Dabar se održava online svake godine u studenom. Ove godine u našoj školi učenici su ostvarili odlične rezultate pa su tako bili u top 10 % u svojim kategorijama. Učenica Zara Lugar se istaknula zauzevši 6. mjesto u kategoriji MegaDabar (od 8200 natjecatelja). Bravo svima!

 [više]

Hvala vam...

Autor: Slaven Staklenac, 13. 11. 2020. 12:10

 [više]

Državno natjecanje iz biologije!

Autor: Slaven Staklenac, 1. 11. 2020. 22:28

Učenica 8.b razreda – Nevija Rubil osvojila je 3. mjesto na županijskom natjecanju iz biologije održanom 12. listopada 2020. i time se plasirala na državno natjecanje.

Ponosni smo na njen rezultat i želimo njoj i njenoj mentorici učiteljici Sanji Garašić Burić puno uspjeha 24. i 25. studenog kada će se održati državno natjecanje.

 [više]

Naša učenica na Državnom natjecanju iz matematike!

Autor: Slaven Staklenac, 27. 10. 2020. 18:39

Roza Gašpić, naša učenica 8. razreda  sudjelovala je na Državnom natjecanju iz matematike koje se održalo u ponedjeljak, 26.10.2020.
Učenica se još kao sedmašica plasirala na Državno natjecanje, no ono je prošle školske godine bilo otkazano.

 

Početkom rujna nas je razveselila vijest da će se natjecanje ipak održati, iako, u malo neobičnim uvjetima, jer svaki je učenik iz svoje škole rješavao dane testove.
Također, Roza je u lipnju sudjelovala i na Hrvatskoj juniorskoj matematičkoj olimpijadi na koju su inače pozvani najbolje plasirani učenici s Državnog natjecanja.
Vrlo smo ponosni na našu učenicu i njenu mentoricu učiteljicu Ivu Marčinko koje su došla do najviše razine natjecanja iz matematike, čak i u ovim neobičnim i teškim okolnostima!

 [više]

Vježba evakuacije

Autor: Slaven Staklenac, 26. 10. 2020. 12:35

U petak, 23. listopada, u 10:00 sati ujutro održana je vježba evakuacije u kojoj su sudjelovali svi učenici i djelatnici škole. Prateći upute u slučaju evakuacije koje se nalaze uz učionice, svi su sudionici uspješno napustili zgradu škole. Trajanje vježbe uspješno je izvedeno unutar dvije minute. Na priloženim fotografijama možete vidjeti kako je vježba izgledala. 

 

 [više]

Novouređen sportski teren !

Autor: Slaven Staklenac, 1. 10. 2020. 06:57

U cilju osvještavanja važnosti tjelesne aktivnosti te boravka na svježem zraku, odlučili smo urediti sportski teren škole kako bi naši učenici, ali i svi stanari Sigeta i okolice mogli bezbrižno provoditi vrijeme u prirodi. 
U današnje doba bitnije je no ikada boraviti na svježem zraku te biti tjelesno aktivan. Nove trkače staze i uređen okoliš naš su način borbe protiv korone. Nastavu smo iz učionica preselili u školsko dvorište kako bismo što više vremena proveli na svježem zraku.
 
Ukoliko se i vi želite baviti trčanjem, brzim hodanjem ili samo šetanjem, potičemo vas da dođete u naše dvorište, na naš novi sportski teren.
 
Budite aktivni zajedno s nama! 
 
 [više]

OBAVIJEST! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Slaven Staklenac, 16. 9. 2020. 12:29

Poštovani učenici i roditelji,

u školskoj godini 2020./2021. učenici od 1. do 8. razreda i  učitelji OŠ Većeslava Holjevca u slučaju prelaska na on-line nastavu komunicirat će putem aplikacije Microsoft Teams.

 

 

Molimo vas da je instalirate na jednom uređaju u vašem domu kako bismo sve imali spremno u slučaju potrebe.

 

Sve upute nalaze su u priloženim dokumentima:

UPUTE ZA PRIJAVU I INSTALACIJU PREKO MOBITELA

UPUTE ZA PRIJAVU I INSTALACIJU PREKO RAČUNALA

Molimo sve učenike i roditelje da naprave navedeno u što kraćem roku.

 [više]

OBAVIJEST! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Slaven Staklenac, 1. 9. 2020. 09:46

Poštovani učenici i roditelji,

nastava u školskoj godini 2020./2021. počinje u ponedjeljak 7.9.2020. godine.

PROTOKOL ORGANIZACIJE NASTAVE U OŠ VEĆESLAVA HOLJEVCA

 Svečani doček naših prvašića za prvi dan škole bit će 7.9.2020. od 17.30 u vanjskom paviljonu škole. ( Učenici dolaze u pratnji jednog roditelja.)

Od 8.9.2020. prvi razredi ulaze u školu u 7.45 sati.

Tijekom pandemije nastava će biti organizirana na ovaj način:

1.,2.,3. i 4.  razredi nastavu pohađaju u prijepodnevnoj smjeni,

 • Ulazak i izlazak iz  Škole odvijat će se zasebno za učenike a, b, c i d  razrednog odjela:
 • Učenici a razreda (1.a, 2.a, 3.a, 4.a, 5.a, 6.a, 7.a, 8.a) ulaze u Školu kroz desna školska vrata na glavnom ulazu.
 • Učenici b razreda (1.b, 2.b, 3.b, 4.b, 5.b, 6.b, 7.b, 8.b) ulaze u Školu kroz sjeverna vrata između dvorane i školske zgrade.
 • Učenici c razreda (1.c, 2.c, 3.c, 4.c, 5.c, 6.c, 7.c, 8.c) ulaze u Školu kroz lijeva školska vrata na glavnom ulazu.       
 • Učenici d razreda (6.d) ulaze u Školu kroz južna vrata između dvorane i školske zgrade.

2. razredi ulaze u školu u 8.05 sati

3. razredi ulaze u školu 8.15 sati

4. razredi ulaze u školu u 8.25 sati.

Prvi školski dan 2. i 3. razredi  imat će nastavu  do 11:25 sati i boravak do 17 sati

6. i 8. razredi s nastavom započinju  prijepodne od 8.00 sati,

a 5. i 7. razredi s nastavom započinju poslijepodne od 14 sati.

Turnusi se izmjenjuju svaki tjedan.

Učenic predmetne nastave tijekom nastave nose zaštitne maske.

Upute - Modeli i preporuke za provedbu nastave

Upute - HZJZ

PREDMETNA NASTAVA:

- nastava je organizirana u blok satovima

- učenici cijelo vrijeme imaju nastavu u istoj učionici

- po ulasku u školu učenici dezinficiraju potplate cipela i ruke

- učenici i učitelji tijekom nastave nose maske

 

 [više]

Novi projekt!!

Autor: Slaven Staklenac, 20. 7. 2020. 09:15

Dana 1.7.2020. OŠ Većeslava Holjevca i MUP RH sklopili su sporazum o sudjelovanju u projektu „Na putu do smanjenja rizika od katastrofe“. Naša škola odabrana je kao jedna od dviju škola s područja grada Zagreba.

Projektom se želi pridonijeti boljoj reakciji građana u kriznim situacijama te povećanju kapaciteta nacionalnog sustava upravljanja rizicima od katastrofe odnosno cilj je stvoriti zajednicu otpornu na rizike od katastrofe povezanih s prirodnim prijetnjama i klimatskim promjenama te tehničko- tehnološkim nesrećama.

 

Ova školska godina naučila nas je da moramo biti spremni…

 [više]

Pogledajte naše nove filmove

Autor: Mate Milas, 29. 5. 2020. 11:24

Ove školske godine ipak imamo dva nova školska filma. Jedan je napravila Dramska skupina, u nastavi na daljinu: „Ljudi u doba korone“. Drugi film je Filmska skupina snimila još prošle školske godine, napola je već bio montiran i odustali smo od njega jer nam se činilo da ne možemo „izvući“ priču s kadrovima koje smo imali. No sad je profesor ipak dovršio montažu, film se zove: „Čuvaj tajnu, čuvaj ruku!“.

„Ljudi u doba korone“

https://www.youtube.com/watch?v=T4iEsMlBqo0&t=49s

„Čuvaj tajnu, čuvaj ruku!“

https://www.youtube.com/watch?v=FtOXuX0mUSw

 

 [više]

Virtualna škola u prirodi 4. razreda

Autor: Slaven Staklenac, 29. 5. 2020. 11:18

U tjednu od 25. do 29.svibnja, učenici 4. razreda trebali su otputovati na tjedan dana druženja i opuštanja u Crikvenicu. Međutim, s obzirom na okolnosti koje su nas snašle, plan se promijenio i putovanje se moralo odgoditi. No, to ne znači da tjedan nisu proveli u prirodi, i to virtualnoj školi u prirodi.

Kako im je bilo, što su sve vidjeli i naučili, pogledajte na sljedećim poveznicama.

Samo jedan klik i vas dijeli od puta u školu u prirodi!

 

1.dan: https://www.thinglink.com/scene/1313570624437747715

2.dan: https://www.thinglink.com/scene/1316029504732266498

3.dan: https://www.thinglink.com/scene/1316067685078925314

4.dan: https://www.thinglink.com/scene/1319569664811991043

5.dan: https://www.thinglink.com/scene/1319609975466622979

 [više]

OBAVIJEST! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Slaven Staklenac, 21. 5. 2020. 07:08

Poštovani učenici i roditelji,

od 25.5.2020. počinje drugi dio povratka učenika od 1. do 4. razreda u školu.

Upute HZJZ-a kažu da je škola sigurna za zaposlenike i učenike uz pridržavanje navedenih mjera pa učenici razredne nastave trebaju ići u školu.

Roditelji čija djeca neće ići u školu, kao i inače, trebaju opravdati izostanak s nastave.

Veselimo se ponovnom susretu u ponedjeljak.

Organizacija nastave u školi

 • Kako bi se osigurao što manji protok i doticaj učenika, razredni odjeli neće početi s nastavom u isto vrijeme, već prema sljedećem rasporedu:
 1. razredi – nastava počinje u 8,00 sati
 2. razredi – nastava počinje u 8,10 sati
 3. razredi – nastava počinje u 8,20 sati
 4. razredi – nastava počinje u 8,30 sati

 

 • Ulazak i izlazak iz  Škole odvijat će se zasebno za učenike a, b i c razrednog odjela:
 • Učenici a razreda (1.a, 2.a, 3.a i 4.a) ulaze u Školu kroz desna školska vrata na glavnom ulazu (A ulaz).
 • Učenici b razreda (1.b, 2.b, 3.b i 4.b) ulaze u Školu kroz južna vrata između dvorane i školske zgrade (B ulaz).
 • Učenici c razreda (1.c, 2.c, 3.c i 4.c) ulaze u Školu kroz lijeva školska vrata na glavnom ulazu (C ulaz).
 • Po ulasku u Školu, učenici obavezno obuvaju čiste tenisice/papuče za što će biti osigurane zasebne klupice kod ulaza i dezinficiraju ruke.
 • Razredni odjeli neće imati školske odmore u isto vrijeme nego s određenim razmakom, a u skladu s vremenom u kojem su započeli s nastavom.
 • Roditeljima se i dalje zabranjuje ulaz u prostor škole pa se informacije i roditeljski sastanci mogu obaviti telefonskim putem ili videopozivom.

 • Osobe koje dolaze po učenike nakon nastave ili produženog boravka čekaju u dogovoreno vrijeme kada učenici izlaze ispred škole.

 

UPUTE HZJZ

PREPORUKE ZA RAD RN OD 25.5.2020.

 

 [više]

OBAVIJEST!

Autor: Iva Burazin, 18. 5. 2020. 10:42

Roza Gašpić, naša učenica 7. razreda pozvana je na Hrvatsku juniorsku matematičku olimpijadu!
Učenica je trebala biti pozvana na Državno natjecanje iz matematike, no kako je ono otkazano, dobila je poziv na sljedeći rang natjecanja.
HJMO je natjecanje u kojem inače sudjeluju najbolje plasirani sedmaši i osmaši s Državnog natjecanja te je prvi puta organizirana 2017. godine.
Ponosni smo na našu učenicu!

 

 [više]

Videospot „Neka cijeli ovaj svijet“

Autor: Mate Milas, Vedran Kojić, 15. 5. 2020. 09:23

Za školsku videopriredbu povodom 52. Dana škole školski Učenički zbor pripremio je pjesmu „Neka cijeli ovaj svijet“. U nastavi na daljinu zbor se nije mogao okupiti na jednome mjestu, pa nam je pomogla naša Filmska skupina.

Pogledajte ga na sljedećoj poveznici:

https://www.youtube.com/watch?v=x9jtukcDOSc&feature=youtu.be

 [više]

52. DAN ŠKOLE!!!

Autor: Slaven Staklenac, 15. 5. 2020. 07:48

 

Kada vam već ne možemo uživo pokazati koliko volimo svoju školu i koliko smo sretni što slavimo 52. Dan škole, pogledajte našu najneobičniju priredbu do sad, virtualnu priredbu!

 

Klikom na poveznicu zakoračite u naš svijet i dopustite nam da vam pokažemo što smo sve pripremili!

 

 

                                                      VIRTUALNA PRIREDBA

 

 

 [više]

Kreativnost...

Autor: Patricija Brzica Vučičević, 13. 5. 2020. 07:52

Kad nam okolnosti oduzmu školu na kakvu smo navikli, neki to iskoriste da pokažu svoju kreativnost. Pogledajte kako je učenik Ivor Ivanić "napisao" domaću zadaću. Bravo!

https://youtu.be/iQ1qrbR4kzA

 [više]

OBAVIJEST! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Slaven Staklenac, 4. 5. 2020. 10:42

Poštovani roditelji i učenici,

Na temelju zaključka Vlade Republike Hrvatske od 23. travnja 2020. plan je od 11.5.2020. otvoriti škole za razrednu nastavu za određene skupine učenika uz primjenu preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ). Za vrijeme epidemije za učenike razredne nastave provodit će se poučavanje dijelom kao oblik nastave koju učenici pohađaju u školi, ali u promijenjenim uvjetima u odnosu na redovitu nastavu, a dijelom kao nastava na daljinu. Roditelji učenika imat će mogućnost izbora sukladno Uputi HZJZ da njihova djeca kompletnu nastavu prate putem nastave na daljinu. 

PREPORUKE

UPUTE HZJZ

 [više]

Dvorci 2.c

Autor: Ružica Ivandić, 1. 5. 2020. 10:03

Za vrijeme škole na daljinu, učenici 2.c istaknuli su se trudom i radom oko svakodnevnih zadaća. Učiteljica je oduševljena kreativnošću likovnih radova, posebice dvoraca od kartona, za koje bi šteta bila da ostanu u domovima učenika. Kako se to ipak ne bi dogodilo, napravili smo virtualnu izložbu kroz prezentaciju i kratku video snimku učenika Renea, koji nas upoznaje sa svim dodatnim sadržajima njegova dvorca...uživajte!

DVORCI

 [više]

Besplatno telefonsko savjetovanje

Autor: Slaven Staklenac, 6. 4. 2020. 20:44

Zbog nemogućnosti pružanja usluga direktnim putem te uvažavajući trenutne okolnosti, Centar za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu roditeljima je omogućio  besplatno telefonsko savjetovanje vezano uz različita područja razvoja djeteta. Na poveznici iz nastavka možete pronaći područja iz kojih stručnjaci (psiholozi, edukacijski rehabilitatori, logopedi i socijalni pedagozi) pružaju podršku i savjetovanje, vrijeme u kojem ih se može nazvati i telefonski brojevi: https://centar.erf.unizg.hr/

Stručnjaci Odgojnog savjetovališta Centra za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta izradili su set alata namijenjenih školarcima i njihovim roditeljima koje možete potražiti na poveznici

https://www.zagreb.hr/kutija-skolskih-alata/157065

Područja koja su obuhvaćena su:

Kako mudro postaviti ciljeve

Kako napraviti dobar plan učenja

Kako se motivirati za učenje

Kako unaprijediti vještinu upravljanja vremenom

O koncentraciji i kako je povećati prije ili za vrijeme učenja

Kako povećati koncentraciju kod djece

Kako možemo „izvježbati“ koncentraciju

 [više]

On-line nastava: Fizika & Hrvatski jezik

Autor: Mate Milas, Anamarija Paulik, 1. 4. 2020. 13:01

 Haiku:

Newtonovi zakoni

Tri su zakona, 

Prvi je inercija,

To sve nauči.

Andrej Peša, 8.b

 [više]

Virtualna knjižnica

Autor: Doris Dobranić Bakša, 21. 3. 2020. 19:29

Dobro došli na stranicu Virtualna knjižnica OŠ Većeslava Holjevca!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  Budući da je cijela nastava podignuta u virtualno okruženje zbog opasnosti od virusa COVID 19, na ovoj stranici možete pronaći razne poveznice na izvore znanja, kao i na mrežna mjesta koja sadrže digitalna izdanja cjelovitih knjiga.

Znamo da nema ništa ljepše od okretanja stranica knjiga ali u ovim novim okolnostima zahvalni smo na svim digitalnim izdanjima kojima možemo pristupiti iz udobnosti naših domova.

 

Bez čitanja nema učenja i zato KLIK - KLIK i kliknite u pustolovinu!

 [više]

OBAVIJEST!

Autor: Slaven Staklenac, 21. 3. 2020. 13:32

Poštovani,

obavještavamo vas da za vrijeme trajanja epidemije virusa COVID-19 Škola neće raditi sa strankama.

Obratiti nam se možete putem
 
mail adrese:     os-zagreb-094@os-vholjevca-zg.skole.hr
 [više]

OBAVIJEST O OBUSTAVI IZVANŠKOLSKIH AKTIVNOSTI u prostoru OŠ Većeslava Holjevca

Autor: Slaven Staklenac, 13. 3. 2020. 18:15

Poštovani korisnici,

sukladno mjerama Stožera civilne zaštite RH i preporukama nadležnih institucija, sve izvanškolske aktivnosti u školi obustavljaju se do daljnjega.

Hvala na suradnji i razumijevanju

 [više]

OBAVIJEST!

Autor: Slaven Staklenac, 13. 3. 2020. 14:22

Poštovani učenici i roditelji,

u skladu s preporukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske zatvaraju se sva školska igrališta i dvorišta u svrhu prevencije širenja zaraze korona virusa.


Obavijest za roditelje koji nisu u mogućnosti ostaviti učenike pod nadzorom kod kuće, u situaciji  kad su oba roditelja zaposlena i ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja.

Ukoliko imate potrebu za čuvanjem djeteta u školi molimo da isto najavite dan prije na e-mail:     os-zagreb-094@os-vholjevca-zg.skole.hr


Temeljem dopisa Ministarstva znanosti i obrazovanja obavještavamo vas kako se nastava u školama neće održavati od ponedjeljka, 16. 3. 2020., već će krenuti nastava na daljinu. 

U narednom periodu očekujte poruke putem e-pošte od vaših učiteljica razredne nastave (1.-4.  razreda) s materijalima i uputama za nastavu.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizirat će u suradnji s HRT-om, 3. programom, nastavu za učenike razredne nastave prema kurikulumima i nastavnim programima svaki dan u sljedećim terminima u programu pod nazivom Škola na Trećem:

  RAZRED

  TERMIN

  1. razred 

  8 – 10 h

  2. razred 

  10 – 12.30 h

  3. razred 

  13 – 16 h

  4. razred 

  16 – 19 h

 

Za učenike predmetne nastave također će biti organizirana nastava na daljinu putem Microsoft Office 365  - Teams, a o ostalim medijima praćenja nastave bit ćete naknadno obaviješteni.

Od  ponedjeljka, 16. 3. 2020., razrednici predmetne nastave zajedno s učenicima testirati će virtualne učionice, a u utorak, 17. 3. 2020., testiranje će provesti ostali predmetni učitelji. O terminima testiranja bit ćete naknadno obaviješteni.

ONLINE UČENJE – PREDMETNA NASTAVA

Učenici od 5. – 8. razreda nastavu i upute moraju pratiti preko aplikacije Teams. Aplikacija Teams je sastavni dio Office365 paketa kojoj se može pristupiti ili preko web stranice portal.office.com ili preko aplikacije (računala, mobiteli, tableti).

Učenici moraju kliknuti na link kako bi se upisali u svoje učionice:

5. razredi – bit.ly/2QfKNvE

6. razredi – bit.ly/38YeAQg

7. razredi – bit.ly/2QhLmW2

8. razredi – bit.ly/2IPot88

Nakon što administrator odobri zahtjev za pridruživanje učionici moguće je vidjeti učionicu u popisu timova.

KRATKI VIDEO

Tableti

Učenici mogu pristupiti Teamsu i preko tableta. Aplikacije će se sama instalirati kod sljedećeg ažuriranja ili je to moguće napraviti ručno tako da se otvori ProMDM aplikacija na tabletu, kliknu se opcije Poveži se sa serverom i Ponovo registriraj FCM.

Učenici koji nemaju pristup internetu doma ili adekvatan uređaj moraju se javiti razredniku ili stručnoj službi škole u što kraćem roku.

Od srijede, kada započne nastava, učenici svakodnevno u učionicama/grupama trebaju izvršavati aktivnosti, no ne u realnom vremenu, već tijekom dana.

 Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji sa Sportskom televizijom organiziralo je  nastavu  za učenike predmetne nastave prema kurikulumima i nastavnim programima. 

Raspored prikazivanja Sportska televizija (SPTV):

        RAZRED

         TERMIN

 1. razred 

     8.00 – 9.30 h

       6. razred 

    9.30. – 10.45 h

      7. razred 

   10.45 – 11.50 h

       8. razred 

   11.50 – 12.45 h

 
 [više]

IDEMO NA DRŽAVNO!

Autor: Ema Pongrašić Plehan, 12. 3. 2020. 13:23

Iznimno nam je drago obavijestiti da se naš učenik 8.b razreda, Filip Matijević, plasirao na državno natjecanje iz francuskog jezika. Čestitamo i želimo mu sreću!

 [više]

Dan ružičastih majica

Autor: Darija Štiber, 26. 2. 2020. 19:17

Posljednje srijede u veljači obilježavamo  Dan ružičastih majica kojim se na simboličan način želi skrenuti pozornost na problem vršnjačkog nasilja. Hrvatski sabor je 2017. godine proglasio taj dan Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Iako se tijekom cijele školske godine na satovima razrednika, ali i u sklopu međupredmetnih tema naglašava važnost međusobne tolerancije, uvažavanja i suzbijanja svakog oblika nasilja među djecom i mladima, Dan ružičastih majica odlična je prilika da se još jednom skrene pozornost na ovaj problem.

Podržite i vi ovaj dan i nosite ružičasto!

 [više]

Maskenbal

Autor: Maja Stantić, 25. 2. 2020. 20:39

„Masku stavi ti

neću te prepoznati,

danas nam je ludi bal

zovemo ga karneval!“

 

Učenici su u utorak 25.2. obilježili maškare u našoj Školi. Svaki se razred predstavio i prikazao svoje maske kroz pjesmu i ples. Različite maske životinja, super heroja, gusara i gusarica, anđela, vještica, FBI detektiva, princeza, pjevačica, klauna i drugih, uljepšale su ovaj utorak u našoj Školi.

 

„Zamaskirani, raspjevani i razigrani bili smo mi, lijepo smo se zabavili na maskenbalu svi."

 [više]

Escape room u 4.c

Autor: Andrea Sekulić, 25. 2. 2020. 14:30

Prošli tjedan učenici 4.c razreda postali su pravi detektivi. Nadahnuti književnim djelom „Emil i detektivi“ i  sami su odlučili krenuti u detektivsku potragu. Učiteljica Andrea Sekulić pripremila je radne zadatke koji su vodili do tragova, a svi prikupljeni tragovi do konačnog rješenja potrage. Istraga je bila toliko zanimljiva da nam se drugi dan pridružila i knjižničarka Doris Dobranić Bakša i pripremila još zadataka. Detektivi su se složili da provjera pročitanog djela nikad još nije bila ovako vesela!

 [više]

UPOZNAJMO SE...

Autor: Slaven Staklenac, 25. 2. 2020. 14:17

 [više]

ČESTITAMO!

Autor: Slaven Staklenac, 21. 2. 2020. 16:58

KOŠARKA

1. mjesto

PRVENSTVO GRADA 

ZAGREBA

 

ZA DJEVOJČICE

 

 

BRAVO!

PONOSNI SMO NA VAS!

 [više]

Skrivene kalorije

Autor: Janja Grigić, 21. 2. 2020. 10:56

U srijedu, 19.veljače 2020. godine studentice Medicinskog fakulteta su održale radionicu za učenike trećih razreda pod nazivom Skrivene kalorije u sklopu programa prevencije pretilosti.

Na početku su voditeljice Kristina, Daniela i Marina utvrdile znanje učenika o prehrani te su ih upoznali s pojmovima - ugljikohidrati, bjelančevine i masti.

U nastavku, kroz grupni rad učenici su pod vodstvom kombinirali namirnice i osmišljavali zdrave obroke, prema broju kalorija, koje je poželjno unijeti tijekom dana. Igrajući se namirnicama za obroke naučilo se puno činjenica o zdravoj i uravnoteženoj prehrani s ciljem razvijanja zdravh stilova života i prevencije bolesti uzrokovanih lošim prehrambenim navikama. Na kraju su voditeljice zaslužile razredni pljesak na zanimljivom satu i kao zahvalu za naučeno.

 [više]

Posjet predškolaraca

Autor: Darija Štiber, 14. 2. 2020. 12:45

11. i 12 veljače 2020. godine posjetili su nas predškolarci, budući prijatelji i prijateljice iz školskih klupa. Osim veselja i toplog dočeka, naše učiteljice i učenici budućim kolegama priredili su i niz različitih aktivnosti. Promišljalo se o porukama crtanih filmova, čitale su se bajke, pisali sastavci, crtali razni likovi i ono najvažnije, upoznavalo se sa školom. Pored svega navedenog, vjerujemo izjavama kako jedva čekaju jesen i jedan novi početak!

 [više]

Dan sigurnijeg interneta

Autor: Filip Potočki, 13. 2. 2020. 13:15

U utorak, 11.2.2020. obilježavao se Dan sigurnijeg interneta. Dan sigurnijeg interneta obilježava se s ciljem promicanja sigurnog i odgovornog korištenja interneta, posebno među djecom i mladima.

Učenici petih razreda i Mali znanstvenici s učiteljicom Andreom Sekulić sudjelovali su u edukativnim aktivnostima povodom tog dana. Imali su predavanja i radionice, a nakon toga svoje znanje testirali su igrajući Kahoot kviz.

 

Svima zainteresiranima preporučujemo stranicu http://www.csi.hr/

 na kojoj učenici i roditelji mogu dobiti sve informacije vezane uz sigurno korištenje interneta.

 
 [više]

"Iskustvom i znanjem do jednakosti"

Autor: Patricija Brzica Vučičević, 5. 2. 2020. 13:52

„Iskustvom i znanjem do jednakosti“ je projekt Saveza SUMSI koji već niz godina održava edukacije o invaliditetu u osnovnim školama. Naši sedmaši imali su priliku upoznati se s predavačem koji je osoba s invaliditetom. Naš gost ih je upoznao s pravima i svakodnevnim obavezama  te načinom funkcioniranja osoba s invaliditetom, metodama i tehnikama vođenja, pomoći u prometu, pomoći vršnjacima ili slučajnim prolaznicima. Završni dio druženja bio je rezerviran za pitanja i nedoumice učenika u svrhu razbijanja predrasuda te normalnog odnošenja prema osobama s invaliditetom.

 [više]

WEB RADIO E-RADIUS +

Autor: Tatjana Vugriniček Dobrijević, 28. 1. 2020. 08:46

Svakog utorka,  u 11.00h,   jedna od škola u  projektu  priprema  radio emisiju s temom po izboru. Emisije se mogu  pratiti uživo, a možemo i poslušati snimku u aplikaciji Spreaker na poveznici europeanschool.altervista.org.

VIŠE O OVOJ TEMI...

 

 [više]

Osmaši u Vukovaru

Autor: Mate Milas, 27. 1. 2020. 12:52

Učenici 8.a i 8.b razreda boravili su dva dana (23. i 24. 1. 2020.) u gradu heroju Vukovaru. Upoznali su se s bogatom poviješću grada te su saznali detalje o teškoj, ali i veličanstvenoj Bitki za Vukovar. Od svjedoka teškoga razdoblja 1991. godine učenici su mogli čuti kako je teško bilo ljudima tijekom opsade, ali i nakon što su neprijatelji ušli u grad. No isto tako su saznali puno o herojstvu malobrojnih branitelja, koji su Republici Hrvatskoj osigurali dragocjeno vrijeme da se naoruža i pripremi vojsku za obranu domovine.

 [više]

MAT liga se nastavlja!

Autor: Iva Burazin, 12. 12. 2019. 08:14

11.12.2019. održali smo drugo kolo MAT lige. Kao i dosad, natjecali smo se u parovima.
Ovaj put je sudjelovalo 48 učenika četvrtih, petih, šestih, sedmih i osmih razreda. S veseljem iščekujemo rezultate i sljedeće kolo!
 
 
 [više]

Božićni običaji u europskim zemljama…

Autor: Tatjana Vugriniček Dobrijević, 11. 12. 2019. 07:34

To je bila tema  ovomjesečne  videokonferencije sa našim  partnerskim školama u Italiji, Poljskoj, Španjolskoj i Francuskoj.

Naši učenici iz 5. i  6. razreda  upoznali su ih na zanimljiv način sa tradicijskim  božićnim običajima  u Finskoj.  Tako su  saznali da je naziv za Djeda Mraza Joulupukki. U prijevodu to znači božićna koza! Ta koza je bila zločesta i ljudi su joj trebali donositi poklone.  

Saznali su  i da je pomoćnik Djeda Mraza  Tronttu. To je  maleni, dobri duh  koji se obično   odijeva  u crveno.

Za kraj su im otpjevali  tradicijsku finsku božićnu pjesmu.

 

 [više]

Tetris Challenge

Autor: Monika Vasko, 30. 10. 2019. 07:56

Možda ste primijetili da se zadnjih dana medijima širi takozvani "Tetris Challenge".  Cilj navedenog izazova je na jednoj fotografiji prikazati svu opremu koja je potrebna za obavljanje nekog posla.

Obzirom da smo mi medijski osviještena škola, takvu vrstu izazova ne propuštamo. Našom smo fotografijom prikazali što se sve nalazi u našim učionicama i što je sve potrebno učitelju kako bi održao svoj nastavni sat. Šteta što kadar nije bio veći!
 [više]

ERASMUS DAY – RUN FOR ERASMUS

Autor: Tatjana Vugriniček Dobrijević, 24. 10. 2019. 10:05

U petak, 11. 10. 2019. u 10.00h, na igralištu naše škole okupilo se oko 200 učenika od 7 do 14 godina.

Trčali su 7 krugova oko škole i tako pridonijeli prelasku ukupne udaljenosti od jednog do drugog grada svih zemalja koje sudjeluju u Erasmus+KA2 projektu, Europska škola za obrazovanje novog građanina.

Na kraju smo našu akciju završili plesnim pokretima koje smo osmislili zajedno s ostalim partnerima.

Čeka nas još koji krug kako bi sve članice projekta istrčale 5722 km.

 

 [više]

PRESTANAK POHAĐANJA NASTAVE IZBORNOG PREDMETA

Autor: Slaven Staklenac, 17. 5. 2019. 09:58

Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi

 

Članak 27.

(6) Učenik može prestati pohađati nastavu izbornog predmeta nakon pisanog zahtjeva roditelja učenika koji se mora dostaviti učiteljskom  vijeću nakon završetka nastavne godine, a najkasnije do 30. lipnja tekuće godine za sljedeću školsku godinu. 

 
 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Kalendar
« Kolovoz 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

RASPORED SATI

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 8. 2015.

Ukupno: 243508
Ovaj mjesec: 5074
Ovaj tjedan: 88
Danas: 88
CMS za škole logo
Osnovna škola Većeslava Holjevca Zagreb / Siget 23, HR-10000 Zagreb / os-vholjevca-zg.skole.hr / ured@os-vholjevca-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju